CUGET LIBER-blog public românesc!

02/03/2008

Sa ne fie rusine!

Filed under: Senza Categoria — Alex @ 13:33
Tags: ,

Sa ne crape obrazul de rusine, la fiecare si la toti deopotriva! Cine a mai pomenit o asa rusine? Romanii sa aiba doua tari, nu una? Cine ne-a dat noua dreptul sa ignoram jertfele tuturor romanilor de pe ambele maluri ale Prutului dealungul anilor si razboaielor? Sa ne fie rusine ca ne-am lasat orbiti de oameni si idei meschine, in contradictie crasa cu bunul simt si valorile istoriei si ale neamului nostru! Sa ne fie rusine ca Republica Moldova este un stat asa zis neutru si nu o provincie de la sanul tarii!Sa ne fie rusine la toti, indiferent de pozitia fata de raul de lacrimi si sange numit Prut! Sa ne fie rusine ca, dupa mai bine de 15 ani, intre romani inca se afla un gard de sarma ghimpata!Sa ne fie rusine la toti ca n-am invatat nimic din sacrificiul celor trecuti in lumea de dincolo si ca nu le-am apreciat jertfa!

Sa ne fie rusine ca am acceptat compromisuri marunte, unul dpa altul, care astazi dau imaginea penibila: „O natiune! Doua tari!”!

Sa ne fie rusine ca n-am luptat suficient impotriva atitudinii Kremlinului de a-si baga coada unde nu-i fierbe oala!

Sa ne fie rusine la toti! Suntem toti penibili in demersurile noastre! Ce naiba poate fi mai important decat sa stergem aceasta rusine si sa facem pasul corect si mult intarziat de a repara aceasta rusine?

Sa ne fie rusine ca am avut neocomunistii nostri pe care i-am lasat sa ne conduca potrivit intereselor lor sau unor interese marunte ale natiunii, in ciuda interesului major al natiunii: unirea tuturor romanilor sub acelasi steag si sub acelasi imn! Sa ne fie rusine ca nu i-am fortat sa ne calauzeasca catre acest tel maret! Sa ne fie rusine ca n-am fost parte din acest lucru maret! Sa ne fie rusine ca i-am lasat sa ne calauzeasca departe de acesta!

Sa ne fie rusine ca ne-am impiedicat, precum oile, de lucruri meschine: limba moldoveneasca, Transnistria si alte asemenea aberatii! Sa ne fie rusine ca le toleram! Sa ne crape obrazul de rusine!

Gazul rusesc nu poate sterge aceasta rusine! Rublele nu pot cumpara demnitatea! Zgomotul tancurilor rusesti nu poate acoperi strigatele mahnite ale eroilor care au luptat impotriva a ceea ce astazi chiar noi am devenit! Sa ne fie rusine!

Sa ne fie rusine ca nu am luptat suficient impotriva acelora care, pentru a-si apara interesul, ne-au dezbinat! Si sa ne fie rusine ca ne-am lasat dezbinati!

Dar cel mai mult sa le fie rusine celor care au uitat ca sunt romani, celor care au uitat ca acel codru de paine pe care-l mananca azi a fost platit acum 50 de ani pentru a doua oara cu lacrimi, sange, sudoare si sacrificiu! Sa le fie rusine celor care pretind ca Stefan cel Mare si Sfant a fost moldovean, sau Eminescu, sau alti atatia mari oameni ai neamului! Nu domnule, ei erau romani! Si sa ne fie rusine ca am ingaduit cuiva sa spuna altfel si sa scape nepedepsit! Rusine!

Sa le fie rusine fara margini acelora care isi cer dreptul moral si istoric de a fi roman, fara a lupta insa pentru acesta, fara a apara natiunea din care ei pretind ca fac parte! Si sa le fie rusine acelor romani care uita sau ignora faptul ca milioane de romani sufera in afara granitelor Romaniei! Rusine! Si parintii si bunicii lor au luptat pentru ca Romania sa ajunga unde estea ea astazi si nu este corect ca acum, cand ne este un pic mai bine, sa uitam de ei! Spiritul Romaniei ii cuprinde si pe ei, pentru ca spiritul Romaniei este dat de jertfe, sacrificiu si demnitate!

Sa le fie rusine acelor romani care spun ca Romania este o tara de rahat, fara a face, insa, nimic pentru progresul tarii! Rusine si ciocu’ mic! Daca vrei ca tara ta, buna, rea, asa cum este ea, care, insa, ti-a dat tot ceea ce a avut ea: o educatie, prieteni, un codru de paine, sa fie mai buna, atunci pune, fraiere, osul si schimba ceva, fa ceva, nu mai sta deoparte sa privesti jocul din tribuna, jocul unora care nu te reprezinta! Fa ceva, dar nu mai sta degeaba pe margine! Si nu mai deschide gura sa comentezi daca nu faci decat asta, sau daca nu faci decat sa stai cu mainile-n san!

Sa le fie rusine celor care nu au mers la vot! Oameni multi au murit pentru asta si nu este corect sa le ignoram sacrificiul!

Sa ne fie rusine la toti, dar sa facem ceva odata, in privinta asta! Sa indreptam lucrurile si sa nu mai permitem diversilor indivizi cu diverse interese, sa semene intre noi ura, neincredere, dezbinare, suferinta si sarma ghimpata!

Sa ne fie rusine! La toti! Si nu, nu sunt extremist! Sunt roman si simt romaneste! Ceea ce le doresc tuturor! Oricum, sa ne fie rusine!

Reclame

6 comentarii »

 1. Nu stiu cum tu,dar eu deja ma simt plin de rusine 😳
  Sa le fie rusine celor care i-au votat pe comunisti si mancurti si i-au adus la putere ❗

  Comentariu de Alex — 02/03/2008 @ 18:07 | Răspunde

 2. Aia trebuie sa crape de rusine. Sa nu-si mai arate fata in public.

  Comentariu de Robintel — 02/03/2008 @ 21:38 | Răspunde

 3. heh…ce naiv gandesti

  Comentariu de waszlaw — 03/03/2008 @ 03:01 | Răspunde

 4. Naiv? :))

  Comentariu de Robintel — 03/03/2008 @ 09:40 | Răspunde

 5. sa ne fie rusine , si aceasta rusine nu va disparea curind, oare cum se sterge o rusine din istorie, oare sa fie vre-o solutie ,oare la cine este? haideti s-o cautam

  Comentariu de ciobanu — 04/03/2008 @ 21:33 | Răspunde

 6. Din istorie din pacate numai stergi nimic,dar se poate de indreptat printr-un lucru numai,sa-i fugarim in 2009 de sa le scapere calcaiele

  Comentariu de Alex — 04/03/2008 @ 22:09 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: