CUGET LIBER-blog public românesc!

25/02/2008

TVR solicita CNA licente pentru doua canale noi

Filed under: mass-media — Alex @ 18:29
Tags: ,

                                                                                             1203950576.jpg 

Desi tara noastra este pe primul loc in estul Europei la numarul de televiziuni, acestea se inmultesc pe zi ce trece. Televiziunea Romana a depus, luni, la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cererile de acordare a licentelor audiovizuale pentru doua noi canale de televiziune, TVR 3 si TVR INFO, informeaza un comunicat al SRTv remis presei.

Astfel, TVR intentioneaza sa deschida TVR 3, care va fi primul canal cu acoperire nationala dedicat problemelor comunitatilor, respectiv evenimentelor de interes regional. Postul va oferi programe informative, care vor reflecta probleme comunitare, iar in weekend va transmite emisiuni de divertisment, productii pentru copii, spectacole, concerte, filme, transmisiuni sportive, reportaje de calatorie si dedicatii muzicale. In plus, postul TV va realiza, in studiourile teritoriale sau in colaborare cu alti parteneri interni sau externi, programe de televiziune, miniseriale de televiziune si filme documentare si „va promova valorile artistice si culturale, prin transmiterea in direct a concertelor, festivalurilor, spectacolelor si a manifestarilor sportive organizate pe plan local”. Totodata, TVR 3 va declansa, la nivel national, campanii de stimulare si dezvoltare a spiritului civic, de educare si informare a cetatenilor cu privire la drepturile, libertatile si indatoririle ce le revin, initiative sustinute de organizatii neguvernamentale si institutii ale statului. Programele TVR 3 vor reflecta problematica europeana regionala prin realizarea unor duplexuri in special din tarile cu comunitati romanesti reprezentative.

Meteo, trafic, avertizari hidrologice si de poluare

Pe de alta parte, TVR INFO va fi un post care se va adresa tuturor categoriilor de varsta si va oferi telespectatorului informatii punctuale din cele mai diverse domenii – meteo, trafic, avertizari hidrologice si de poluare etc. TVR INFO va transmite, in timp real, imagini prin camerele montate pe autostrazi si pe principalele drumuri nationale. De asemenea, datorita colaborarii cu Inspectoratul General al Politiei, TVR INFO va avea acces la stream-ul video al camerelor de supraveghere a traficului auto. Cetatenii vor mai fi informati cu privire la zonele de drumuri pe care se executa lucrari de intretinere si modernizare, precum si asupra rutelor ocolitoare recomandate. Postul va pune accent pe informarile si avertizarile hidrologice, alertele de poluare, precum si indicii de calitate a aerului, poluarile pe rauri, calitatea apelor si a plajelor. In plus, Televiziunea Publica se afla in negocieri cu dispeceratul numarului unic de urgenta, 112, in vederea colaborarii. Acest canal va informa asupra actiunilor specifice planificate pentru preintampinarea sii reducerea riscurilor de producere a situatiilor de urgenta”, se mai arata in comunicat.

Pana in acest moment Televiziunea Publica mai detine pantru canale, respectiv TVR 1, TVR 2, TVR International si Cultural si are licente audiovizuale pentru patru studiouri teritoriale – TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara.

P.S. Când am citit titlul acestui articol preluat de pe ziua.ro,speram ca unul din canale sa fie destinat special romanilor de pretutindeni,mai ales celor din R. Moldova,însa mare mi-a fost dezamăgirea când am văzut ca speranțele îmi erau deșarte. Am hotărât totuși sa public aceasta știre cu gândul ca le fac publicitate gratis se vor gândi si la noi si vor prelua aceasta idee

Anunțuri

1 comentariu »

  1. Antene si Tvr-uri. 😐

    Comentariu de ucshiva — 26/02/2008 @ 10:08 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: