CUGET LIBER-blog public românesc!

21/02/2008

Voronin vinde Moldova Rusiei

Filed under: Stiri — Alex @ 12:51

                                            

                                                                                                        3928.jpg 

Federaţia Rusă pledează pentru reglementarea diferendului transnistrean pe baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, a declarat ieri premierul rus, Victor Zubkov, după întrevederea avută cu premierul moldovean, Vasile Tarlev, informează AP FLUX. În acelaşi context, Vasile Tarlev şi-a exprimat încrederea că discuţia de la 20 februarie va da un impuls procesului de soluţionare a conflictului. Acest subiect ar putea fi discutat şi de către conducătorii celor două state, întrucât astăzi, preşedintele Voronin urmează să plece la Moscova unde se va întâlni şi cu Putin.
  
 În urma întrevederii de ieri, premierul rus a menţionat că autorităţile de la Moscova vor continua să încurajeze dialogul direct între Chişinău şi Tiraspol, în vederea elaborării unui statut special, sigur şi garantat pentru Transnistria, transmite Itar-Tass. Oficialul a lăsat să se înţeleagă că Rusia nu va recunoaşte independenţa Transnistriei.   

  AP Flux menţionează că regiunile separatiste din spaţiul post-sovietic s-au activizat după declararea independenţei de către regiunea sârbă Kosovo. Mai întâi, regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud din Georgia au declarat drept precedent cazul Kosovo, după care şi Transnistria. Potrivit presei ruse însă, regiunea separatistă din Moldova a avut din start şanse mai mici, mai ales după vizita din ianuarie a lui Vladimir Voronin la Moscova. Se vehiculează că în cadrul întâlnirii celor doi preşedinţi a fost făcut primul pas în vederea reglementării diferendului transnistrean. Moscova ar fi promis că va ajuta Chişinăul să recupereze Transnistria, în schimbul revenirii Moldovei sub tutela Kremlinului. În acest context amintim că acum două zile Ministerul Afacerilor Externe al RMN a cerut recunoaşterea de urgenţă a statutului regiunii, pornind de la precedentul Kosovo. „Declararea independenţei Kosovo şi recunoaşterea acesteia au o importanţă principială, întrucât aceasta oferă un model nou de soluţionare a conflictelor, bazat pe principiile drepturilor omului la autodeterminare” se arată în declaraţia MAE al Autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistene.După vizitat de ieri a premierului Tarlev la Moscova, astăzi preşedintele Voronin urmează să zboare spre capitala rusă.Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei vizita şefului statului are drept scop participarea la summitul informal a statelor CSI. Pe agenda vizitei preşedintelui Vladimir Voronin este fixată şi o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin.În ultima perioadă vizitele oficialilor moldoveni la Moscova au devenit tot mai dese. Ultima dată preşedintele Voronin a fost într-o vizită oficială în capitala Federaţiei Ruse la sfârşitul lunii trecute.  

    Alta corcitura KGB-ista venita pe plaiurile noastre din fundul Rusiei  si anume  Valeriu Klimenko, lider al Mişcării social-politice „Ravnopravie”, tot el şi preşedinte al Congresului comunităţilor ruse, a organizat marţi, 19 februarie, o conferinţă de presă pentru a „atenţiona opinia publică moldovenească şi internaţională asupra pericolului lichidării statului moldovenesc şi a unirii Moldovei cu România”. Tot el însă, s-a erijat în vajnic apărător în faţa acestui pericol.    „În ultimul timp, în Moldova s-au activizat forţele proromâneşti, iar asta demonstrează că există pericolul real al lichidării statalităţii moldoveneşti. Însă ruşii din Moldova sunt în stare să-i apere pe moldoveni de dispariţie de pe harta polietnică a lumii şi se vor opune planurilor naţional-extremiştilor români”, a precizat Klimenko.

Mai bine te-ai duce  tu Klimenko si ti-ai apăra Siberia de China,ca maine-poimane ve-ti ramane fara  de ea, dar noi suntem sătui de „grija” voastră pana peste cap,ajunge!

                                                                                                             dupa Flux.md

Reclame

Un comentariu »

  1. Ce ziceti de asta :
    „Cotidianul proguvernamental de la Chisinau „Moldova Suverana” publica in numarul sau de joi un nou articol in care Romania este acuzata ca ”finanteaza aprinderea unor focare de vrajba etnica si chiar de ura rasiala in Republica Moldova”, informeaza Rompres. Potrivit publicatiei, dragostea cetatenilor Romaniei fata de romanii din Republica Moldova nu este de fapt decat o „isterie promoldoveneasca ” fara precedent. In paralel, autoritatile de la Chisinau continua sa se se ingrijeasca de propovaduirea „moldovenismului” in randul elevilor. Astfel, la ordinul ministrului Invatamantului, noul manual de istorie pentru clasa a XI-a, care afirma, intre altele, ca basarabenii vorbeau limba romana, a fost retras din liceele din Republica Moldova.”
    sursa : http://www.ziua.net/news.php?data=2008-02-21&id=3742

    Comentariu de Alex — 21/02/2008 @ 17:44 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: