CUGET LIBER-blog public românesc!

19/02/2008

EFECTUL KOSOVO -Rusia taie petrolul Germaniei

Filed under: stirea zilei — Alex @ 15:29
Tags:

                                                                                              1203423215.jpg 
     Compania petroliera ruseasca Lukoil, care alimenteaza Germania cu o treime din rezervele sale de petrol, a suspendat livrarile in ceea ce ar putea constitui o dovada a faptului ca Rusia se opune implacabil independentei Kosovo, relateaza The Daily Telegraph, in editia electronica. Aceasta initiativa, care are cel mai probabil legatura cu o disputa privind tarifele de import, a subliniat capacitatea Rusiei de a-si manifesta nemultumirea printr-o „diplomatie energetica” brutala. Rusia a avut intotdeauna o viziune diferita fata de Statele Unite si Uniunea Europeana in ceea ce priveste Kosovo, insa divergentele s-au accentuat in cadrul blocului comunitar in prezent, dupa ce provincia separatista sarba si-a proclamat independenta. Blocul european format din 27 de state membre a vrut sa salute initiativa Kosovo rapid si intr-un mod unificat. Aceste sperante au disparut insa dupa ce cinci tari au anuntat ca nu intentioneaza sa recunoasca noua natiune. Germania se numara, insa, alaturi de Franta, Marea Britanie si Italia, printre cele care au anuntat ca vor recunoaste Kosovo. La o intalnire a ministrilor europeni de Externe, Miguel Angel Moratinos, seful diplomatiei spaniole, a declarat ca independenta Kosovo „nu respecta legislatia internationala” si ar putea accentua disputele etnice din Balcani.

Si presedintele Romaniei, Traian Basescu, a calificat initiativa drept „ilegala”, asemeni Spaniei, Ciprului, Greciei si Slovaciei.

                                                                       SURSA -ZIUA.RO

Anunțuri

27 comentarii »

 1. Uite vezi de ce trebuia ca statele occidentale sa ia decizia recunoasterii statului Kosovo vara? Ca nu avea ce sa le taie rusu’.

  Fuck Russia.
  Popor de imbecili, debili, de betivani, si de batuti in cap.

  PORCI, popor de grohaitori.

  Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia.Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia. Fuck Russia.

  Comentariu de George — 19/02/2008 @ 16:01 | Răspunde

 2. :mrgreen: ,iti inteleg ura fata de rusi,dar am o intrebare George,cumva esti de acord cu independenta provinciei Kosovo ?

  Comentariu de Alex — 19/02/2008 @ 16:35 | Răspunde

 3. Nu.
  Provincia Kosovo a fost dintotdeauna a sarbilor. E un articol interesant in Evenimentul zilei.
  http://www.evenimentulzilei.ro/articole/detalii-articol/792523/Maresalul-Tito-si-Kosovo/

  Dar noi, romanii si Romania a decis sa nu recunoasca din cu totul alte considerente decat cele pentru care se opune Rusia. Rusia nu doreste decat sa isi supuna poporul sarb prin falsa mana de ajutor intinsa sarbilor.

  Rusii sunt niste CURVE ORDINARE, care nu au tata si mama. Niste porci de ultima speta care ar omora si pe masa pentru a-SI SATISFACE ORGOLIUL.

  Europeni din pacate i-au impins mai abitir in bratele rusilor pe sarbi. E mare pacat ca sarbii nu mai judeca limpede si nu vad cum ar putea sa-si salveze mai bine pielea. Nicidecum Rusia nu poate fi colacul lor de salvare.

  Sarbii sunt un popor mandru care a avut nesansa sa fie prost condus. Au toate motivele sa aibe aspiratii europene. Sincer imi pare rau pentru ei. Consider ca poltica Romaniei de acum ref la nerecunoasterea independentei Kosovo este corecta.

  Rusii sunt un popor de imbecili. Astept sa se destrame MAREATA Rusie precum s-a destramat Yougoslavia (din pacate pot spune).

  Comentariu de George — 19/02/2008 @ 17:22 | Răspunde

 4. Eu imi faceam griji deja 🙂

  Comentariu de Alex — 19/02/2008 @ 17:25 | Răspunde

 5. M-ai pus intrebarea crezand ca sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat cu Kosovo?

  Te inseli. Nu sunt de acord dar eu am accentuat altceva.

  Statele europene oricum recunosteau mai devreme ori mai tarziu intentia de independenta a albanezilor. De ani de zile o pregatesc. Eu am spus ca daca tot insistau sa o faca trebuia sa o faca astfel incat sa nu fie afectati DELOC de poporul ala de imbecili. Dar dupa cum vezi pe europeni ca si pe romani nu-i intereseaza cat platim pe gaz de la PORCI, asta sa nu credeti ca ne speriem cu una cu doua de PORCI.

  Comentariu de George — 19/02/2008 @ 17:27 | Răspunde

 6. Da ,am crezut pe moment ca esti de acord cu independenta lor,cazul lor intr-adevar poate fi ca precedent,maghiarii vad ca au inceput sa faca gat .

  Comentariu de Alex — 19/02/2008 @ 17:44 | Răspunde

 7. musulmanii in Kosovo sint in procent foarte mare aproape 90% desi sirbii sint de drept stapani legitimi pe acel teritoriu.
  o sa iasa un mare tambalau, multi abia asteptau sa fie creat un precedent, sirbii au fost pacaliti ca cica ai sutine cineva, dar i-au sustinut de nu s-a putut.
  Americanii sint vinovati de put de la o posta, au recunoscut independenta Kosovo ca sa aiba motiv de a tine cit mai multe trupe de manevra in zona , ca o fi contra rusiei sau alte motive nu mai conteaza iar sirbilor ramasi in Kosovo nici macar nu li se vor respecta drepturile, desi de drept ar fi al lor teritoriul, cine a mai vazut un stat musulman sa fie si corect, neamuri de ale lui Ben Laden, dau cu bomba si nu stii cine.

  Comentariu de xtall — 19/02/2008 @ 19:22 | Răspunde

 8. Nu, hai sa nu spunem neadevaruri. Nici Albania nici Bosnia si nici Kosovo nu este stat fundamentalist musulman. Or fi in mare majoritate musulmani acolo dar sunt (cel putin primele 2 sunt state laice), ca Turcia.

  Americanii au procedat incorect impingand Serbia in bratele rusului in mod cu totul gratuit. Nu era suficient ca oricum erau filorusi mai trebuiau sa fie „si ajutati”.

  Lucrurile nu sunt asa simple intre Albania si Kosovo. Albanezii nu-i doresc pe kosovari ii considera rude sarace in cadrul etniei. In Albania sunt doua grupuri mari (nu le stiu denumirile) una din sud care se revendica a fi casta superioara si cealalta din nord (mai putin numeroasa) de aceeasi sorginte cu kosovarii. Cei din Sud nu ar dori unirea Kosovo cu Albania pe motivul stricarii echilibrului etnic.

  Comentariu de George — 20/02/2008 @ 08:57 | Răspunde

 9. Aici ai dreptate George in legatura cu albanezii se impart in doua grupuri etnice,cei din centru si sud vorbesc dialectul tosk si jumatate sunt musulmani,jumatate crestini ortodocsi,cei din nord vorbesc dialectul Gheg,majoriate sunt musulmani,dar sunt printre ei si comunitati importante de crestini romano-catolici,acest dialect este vorbit si de kosovari.
  Dialectul tosk se socoate limba oficiala a Albaniei,din cauza asta si se tem ca va fi stricat echilibrul lingvistic,in caz ca se uneste Kosovo cu Albania,Ghegii vor fi majoritatea.

  Comentariu de Alex — 20/02/2008 @ 12:02 | Răspunde

 10. nu e nicio problemă. o să vină petrolul de la arabi.

  Comentariu de dilEMA — 20/02/2008 @ 12:37 | Răspunde

 11. Nu cunoasteti kosovarii, tot timpul au fost bataiosi George (rai cu draci), problemele etnice nu sint asa importante pentru ei cit sint problemele religioase (mai presus de orice) la care nu diferea prea mult de sleahta lui Ben Laden.
  In Kosovo pe vremurile de „libertate” nu puteai sa stationezi noaptea daca aveai porci, te mancau prajit si pe tine si porcii tai iar camionul sau ce alt mijloc de transport mai aveai il gaseai facut tandari sau ars.
  Nu mai vorbesc de arme, cu 5 marci (la vremea aceea) cumparai orice arma voiai, paradisul teroristilor.
  Poate si de asta s-a adancit separarare si violenta intre ei, politia in Serbia era teroare cit de rea si violenta devenise.
  De acord cu tine ca, pacat de au ajuns asa, aveau multe legi democratice in alte privinte inca de pe vremea comunistilor, dar stii ce bune erau ? impecabile. Mi-a placut asta la ei si ma gindeam si eu ca o sa ajunga mult mai bine fata de noi, nu e pierdut inca totul dar, pacat.

  Comentariu de Xtall — 20/02/2008 @ 13:10 | Răspunde

 12. 😆 Da ce cauti ma cu porcii printre musulmani ❓ n-ai stiut ca pentru musulmani porcii sunt spurcati,intruchiparea dracului ? 😛

  Comentariu de Alex — 20/02/2008 @ 13:15 | Răspunde

 13. oricum ziua nu e credibilă.

  nu cred să taie rusia picioarele europei. nu sunt proşti.

  ar urma al treilea război mondial şi probabil ultimul.

  Comentariu de dilEMA — 20/02/2008 @ 15:41 | Răspunde

 14. 😀 De parca ei n-au mai facut asta,ca nu degeaba cauta UE alte surse de aprovizionare.Ziua a preluat stirea de la The Daily Telegraph

  Comentariu de Alex — 20/02/2008 @ 15:53 | Răspunde

 15. păi după cum am scris anterior, efectul kosovo pe termen lung va consta în venirea petrolului în europa de la arabi.

  un petrol mai ieftin decât ce oferă beţivii moscoviţi.

  Comentariu de dilEMA — 20/02/2008 @ 16:12 | Răspunde

 16. Pe termen lung ?! Am citit undeva ca peste 50 de ani se termina petrolul. Au contat si americanii pe arabi ,chiar pe Ben Laden si
  s-au ales cu „11 septembrie”,socot ca mai bine este sa cautam si sa dezvoltam alte surse de energie,cat nu e tarziu.

  Comentariu de Alex — 20/02/2008 @ 16:22 | Răspunde

 17. când se va termina petrolul va sosi momentul celei de a doua sosiri a lui Cristos. 🙂

  ai citit prostii. petrolul nu se termină cum vrea presa. resursele de petrol are umanităţii sunt în creştere. zilnic au loc noi descoperiri. pe ultima de mare amploare, zăcămintele de petrol din oceanul polar a pus mâna mama rusie(cel puţin pe cea mai mare parte din ele). dar se mai bat încă cu rusia: canada, sua, norvegia, etc..

  Comentariu de dilEMA — 20/02/2008 @ 16:40 | Răspunde

 18. Pai presa nu vrea asa,ei au publicat numai rezultatele unor estimari.Nu stiu pe unde se fac noi descoperiri ca deja totul este descoperit,sunt multe locuri cu petrol,gaze dar e foarte costisitor de extras,in unele locuri chiar imposibil.

  Comentariu de Alex — 20/02/2008 @ 18:01 | Răspunde

 19. Am citit o chestie undeva: cine crede ca SUA vrea o UE puternica si unita? :)):)):)) Ne-au pasat americanii marul discordiei… :)):)):)) Si Rusia culege roadele… :)):)):))

  Comentariu de Robintel — 21/02/2008 @ 10:44 | Răspunde

 20. Uite un articol la care eu ader 100%. Consider ca riscurile noastre nu sunt produse undeva in Kosovo ci la malefica Rusie. Deci, eu nu sunt pentru recunoasterea independentei Kosovo, ci pentru trasarea corecta a aliatilor nostri. Intre ei nu figureaza nicidecum si nicimacar pe ultimul loc Rusia. Sper sa fiu corect inteles.

  Sfantul Putin, binefacatorul romanilor
  de Ioana Lupea Evenimentul Zilei
  Joi, 21 februarie 2008, 5:39 Revista Presei | Opinii/Analize

  Fereste-te de rusi cand spun „Transilvania“, ar putea fi un intelept proverb romanesc. Multi politicieni romani sufera insa de tulburari ale memoriei de lunga durata si nu-si amintesc ca Rusia a mai „jucat“ pe cartea transilvana. Revenirea Transilvaniei la Romania – dupa ce planurile initiale sovietice o imaginau provincie independenta sub protectoratul Moscovei – a fost utilizata ca factor de presiune in privinta Basarabiei si ca parghie de control asupra puterii de la Bucuresti. Unele ziare germane aratau, pe la mijlocul anilor ’90 ca Moscova a supravegheat activ si evenimentele de la Targu-Mures, utilizate ca pretext pentru reinventarea Securitatii ca SRI. Vechea tactica stalinista a invrajbirii interetnice n-a murit la Kremlin.

  In loc sa se alarmeze ca Vladimir Putin rosteste „Transilvania“, bunilor nationalisti romani li s-au umezit ochii de emotie. Istoria de mai bine de 100 de ani a fost pusa intre paranteze, si Rusia a devenit, peste noapte, prieten al Romaniei, iar Statele Unite si Uniunea Europeana mari puteri dusmanoase, care fac experimente odioase pe statele mici si neajutorate. Atat PRM cat si PIN incearca sa-l impuna in constiinta publica pe Vladimir Putin ca pe un binefacator al romanilor, ingrijorat pentru soarta Transilvaniei. Intr-un cap pe umeri, numai lista lui Vladimir Putin, a regiunilor aflate in pericol de secesiune, ar fi actionat un clopotel de alarma. Transilvania este a treia numita, dupa Abhazia si Transnistria, zone cu conflicte inghetate ale caror deziderate separatiste sunt stimulate si sustinute chiar de Rusia. Vladimir Putin nu ne-a batut pe umar compatimitor si incurajator, ci a picurat vechea otrava sovietica intre romani si maghiari, aratand lumii ca Romania are o vulnerabilitate. Politicienii romani au muscat momeala, confirmand ipoteza aberanta a presedintelui rus, zarva nationalista de la Bucuresti – culminand cu cererea de excludere a UDMR de la guvernare – fiind muzica pentru urechile lui Vladimir Putin.

  Prin internalizarea si supradimensionarea evenimentului Kosovo, Romania a demonstrat ca sufera inca de complexul statului national tanar, care nu si-a rezolvat spaima de dezmembrare. Desi Ardealul nu este Tara Bascilor, nici Taiwanul si cu atat mai putin Kosovo, clasa politica romaneasca, in acord cu declaratia lui Vladimir Putin, a nascocit problema „Transilvaniei“ si a creat impresia unui stat slab care poate fi santajat. La un prim nivel de lectura, declaratia lui Putin este o presiune asupra Romaniei ca nu cumva sa-si schimbe, cu ocazia Summitului NATO, pozitia in privinta Kosovo.

  Independenta Kosovo a fost in termeni geopolitici o „ruptura a istoriei“. Teoria spune ca, de fiecare data cand se produc astfel de rupturi, statele aflate intr-o pozitie avantajoasa sunt tentate sa modifice sistemul de raporturi geopolitice existent pentru a-si promova interesele de putere si chiar pentru a crea „suprafete geopolitice“ conforme cu imaginea proprie. Fara indoiala ca Rusia incearca sa foloseasca independenta Kosovo in beneficiul sau. Cum? Vom vedea probabil chiar la Summitul NATO.

  Integral in EvZ.

  Comentariu de George — 21/02/2008 @ 11:42 | Răspunde

 21. Deci, dupa cazul Kosovo se dovedeste :
  – ca Rusia NU ESTE IN ACEEASI BARCA cu state ca Romania care nu recunosc un Kosovo independent, ba mai mult;
  – ca Rusia ne-a devenit si mai putin prietenoasa (politica lor este parsiva) si trebuie sa ne ferim sa consideram IN MOD FALS ca ar apara mai bine interesul Romaniei.

  Cred ca trebuie sa ne ferim de rusi PRIN ORICE MIJLOACE.

  Comentariu de George — 21/02/2008 @ 11:52 | Răspunde

 22. La com 19.
  Cum se zice :Devide et Impera.Asa si americanii,la ce le trebuie lor o Europa puternica ,mai ales ca economia lor e in criza,fac un pic de galagie si se duce euro in jos,in schimb dolarul isi inrareste pozitiile,ori altfel,de ce sa aiba numai ei probleme cu musulmanii,sa avem si noi.

  Comentariu de Alex — 21/02/2008 @ 12:28 | Răspunde

 23. P.S.Numai ca asta nu se compara cu ce fac viperele din Rusia.

  Comentariu de Alex — 21/02/2008 @ 12:32 | Răspunde

 24. 🙂 George ,o stire de moment !Rusia saluta pozitia Romaniei in cazul Kosovo,au transmis un mesaj prin ambasada Rusiei din Bucuresti ❗ Sa mori de ras nu alta 😛

  Comentariu de Alex — 21/02/2008 @ 14:14 | Răspunde

 25. :)):)):)) Rusia saluta pozitia Romnaniei… :)):)):)) Rusia sa-mi salute calduros, cu buzelel reci, pozitia pe unde nu-mi intra soarele! :)):)):))

  Comentariu de Robintel — 21/02/2008 @ 14:57 | Răspunde

 26. Romania ar trebui sa-i raspunda Rusiei:
  „Ba pe-a matii!”

  Comentariu de George — 21/02/2008 @ 16:33 | Răspunde

 27. Planuiesc cornoratii astia ceva 😡

  Comentariu de Alex — 21/02/2008 @ 17:11 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: