CUGET LIBER-blog public românesc!

06/02/2008

De ce eu nu doresc reintegrarea cu Transnistria

Filed under: Opinii — Alex @ 14:32
Tags:

Eu de exemplu sunt împotriva ca Transnistria sa se reintegreze cu Moldova pentru ca din cauza ei niciodată nu vom mai adera la UE,NATO,ne mai vorbind de unirea cu Romania,reintegrați cu ei vom fi mereu pe picior de război interetnic si sunt convins ca va reizbucni cu o forța mai mare conflictele interetnice. In plus au un grad înalt de infracționalitate in regiunea lor,ei in genere au uitat ce înseamnă cuvântul LEGE. Si nu doresc ca ei sa ne dicteze politica externa dupa cum doresc ei,caci e clar din start ca vom avea o politica externa agresiva asemănătoare celei din Bielorusia.Eu niciodată n-am de gând sa mă despart de tricolor,de limba romana,ceea ce ei nici n-au de gând sa recunoască. Din cauza asta eu  socot ca sunt mai mulți ca mine,chiar majoritatea locuitorilor din dreapta Nistrului si socot ca e necesar de organizat un referendum in care sa ne întrebe daca NOI mai dorim ca Transnistria sa se reintegreze cu noi.

Reclame

20 comentarii »

 1. Sunt total de acord cu tine.

  Comentariu de Robintel — 06/02/2008 @ 16:39 | Răspunde

 2. Problema este daca ne va intreba pe noi cineva!

  Comentariu de Alex — 06/02/2008 @ 16:46 | Răspunde

 3. Dar eu consider, că eşti prost informat, nu cunoşti realitatea din zonă şi nu eşti patriot adevărat.

  Şi un alt lucru ar fi: România a refuzat la basarabia exact din aceleaşi motive pe care le-ai scris tu, a aruncat un balast – Basarabia – pentru că i-a fost frică.

  Deci, procedeaza aşa cum România ieri cu basarabia, azi Basarabia cu Transnistria (cum propui dumitale), mîine vei refuza la Gagauzia?!

  Cedînd odată, vei ceda toată viaţa!
  bafta

  Comentariu de Vladislav Namaşco — 06/02/2008 @ 17:03 | Răspunde

 4. Vladislav,când ai fost ultima data in Transnistria?Încearcă odată intr-un loc public in Tiraspol sa spui ca ești român si sa masori după asta cați metri vei face fora sa ei un pumn,daca nu ceva mai rău. Intre Transnistria si Găgăuzia,e diferența mare:Transnistria n-a fost niciodată pana in 1940 pământ românesc ori moldovenesc. Transnistria a fost creata in 1924 ca sa ne desprindă de Romania,ca sa arate romanilor di Moldova de Est cat e de „luminoasa”calea lui Ilici,iar din 1992 este folosita ca sa nu facem unirea. Dar Găgăuzia a fost,este si va fi mereu a noastră.

  Comentariu de Alex — 06/02/2008 @ 17:57 | Răspunde

 5. In plus Transnistria sta cu capsa gata pusa gata sa explodeze (asteptand scanteia rusa), o sa iasa belea mare cu rusii, „Daca provincia Kosovo va fi recunoscuta drept stat independent de statele occidentale, Rusia ar putea sa-si modifice atitudinea rezervata fata de enclavele separatiste din spatiul fostei Uniuni Sovietice –regiunea transnistreana, Osetia de Sud si Abhazia si chiar sa recunoasca independenta acestora” http://www.rgnpress.ro/
  Surse militare americane au afirmat ca enclava separatista este unul dintre principalii furnizori de armament catre terorismul international si in special catre cel din Irak si Sudan. Ce fel de integrare sa mai fie.

  Comentariu de Xtall — 06/02/2008 @ 22:13 | Răspunde

 6. Daca se va integra ,Moldova va fi pusa in rand cu tarile care sprigina terorismul si blocata pe toate planurile,atunci Voronin o sa zboare numai in Bielorus ,Rusia,Iran,Corea de nord.

  Comentariu de Alex — 06/02/2008 @ 22:24 | Răspunde

 7. Eu nu cunosc realitatile de la voi, dar totusi, sa te lipsesti de un teritoriu e un mare sacrificiu. Voi cei din Basarabia stiti mai bine cum v-o fi mai bine.

  Basarabia cu Transnistria nu va putea fi inglobata in Romania (in cazul in care ca prin minune s-ar intampla acest lucru) deoarece nici Romania si nici Transnistria nu vor dori asa ceva.

  Dar daca acest lucru s-ar intampla problemele basarabenilor le-ar prelua Romania si rusii din Transnistria vor fi incapabili de a face ceva impotriva. Nici Rusia nu va putea avea intreprinde ceva impotriva unui stat NATO, nici Ucraina nu ne va privi cu indiferenta referitor la o blocada totala a Transnistriei ca urmare a dorintei ei de a accede la UE.

  Oamenii din Basarabia dintre Prut si Nistru nu realizeaza cat le-ar fi lor usurata munca in acest mod. Dar ei mai degraba stau cu coada in sus a independenta.

  Mie personal nu-mi surade ca tara mea sa fie infestata de buba rusismelor, dar, STRICT pentru romanii basarabeni, o eventuala unire cu Romania ar rezolva si problema teritoriilor Transnistriei – o umila opinie.

  Comentariu de George — 07/02/2008 @ 00:17 | Răspunde

 8. George nu e mare sacrificiu,a fost impreuna cu noi 52 de ani si se implinesc anul asta 16 de cand nu sunt cu noi.E sacrificiu pentru Voronin ca e din partile celea,daca e dor atat de mam-sa ,e liber sa se mute acolo 🙂 Dar sa nu ne tina si pe noi pe loc din cauza nostalgiei lui.Eu persona am intrebat pe mai multi oameni daca doresc ori nu ca Transnistria sa se reintegreze cu noi,majoritatea absoluta nici nu doresc sa auda de ei,oamenii stiu prea bine la ce o sa duca asta si doresc sa ne despartim de ei,Transnistria e ca o piatra legata de picior pentru noi.

  Comentariu de Alex — 07/02/2008 @ 17:19 | Răspunde

 9. Alex, acolo in Transnistria sunt moldoveni de-ai nostri si sunt ca luati in plen acolo. De ce trebuie sa ii lasam pe mina unor rai de rusi acolo care sa isi bata joc de ei. Chiar nu trebuie sa dam dovada ca ne pasa de ei? Cind ne aratam atitudinea fata de Transnistria, atunci ne aratam atitudinea fata de contingentul rominesc de acolo care exista si care lupta cu morile de vint, e adevarat, dar este de o mare admiratie ca nu vor sa cedeze, nu fug de acolo, dar au ramas acolo si apara pamintul pe care s-au nascut si care le apartine. Nu apartine acel teritoriul Rusiei asa cum sustin acei generali rusi. Toti trebuie sa se care de acolo impreuna cu armata si armamentul lor! Uite, intra pe http://www.j-live.md/search?kw=Transnistria&tp=no si ai sa vezi ceva filme despre transnistria si ai sa iti faci alta impresia despre ce regim dictatorial este acolo. Vizionare placuta!

  Comentariu de socolenco — 09/02/2008 @ 17:36 | Răspunde

 10. La rusia i-ar mai trebui un pic de batuta, asa, ca nu ii strica.

  Comentariu de Robintel — 09/02/2008 @ 17:58 | Răspunde

 11. @Socolenco

  Facem un pact cu Ucraina sa ia ea teritoriul de peste Nistru, si facem in asa fel incat oamenii aia sa se mute la casa noua intr-un loc mai prielnic lor.

  Comentariu de Robintel — 09/02/2008 @ 20:55 | Răspunde

 12. Socolenco sunt de acord ca nu trebuie sa-i parasim pe romani,dar nu-i prea vad,ai vazut cumva unul macar sa protesteze ,sa spuna ca vrea cu Moldova?Eu nu prea am auzit ,din pacate acolo majoritatea sunt rusificati,eu am intalnit si romani de acolo,care ne numesc pe noi cei din dreapta fascisti,nationalisti.Ca solutie as propune aici sa fie un schimb de populatie,rusii sa mearga acolo,si romanni sa vina aici.Vreau sa-ti spun ca majoritatea care au dorit sa fie cu noi,de mult timp deja au trecut cu traiul in dreapta Nistrului.

  Comentariu de Alex — 09/02/2008 @ 20:58 | Răspunde

 13. La com.11
  Si Ucraina in schimb sa ne intoarca inapoi pamanturile cu adevarat romanesti care au fost furate de la noi.

  Comentariu de Alex — 09/02/2008 @ 21:00 | Răspunde

 14. Asa ar fi corect.

  Comentariu de Robintel — 09/02/2008 @ 21:06 | Răspunde

 15. Alex, sînt din transnistria, merg acolo foarte des… părinţii mei trăiesc acolo… toate rudele mele… rădăcinele mele se trag de acolo…

  Mereu zic ceea ce sînt nu mii ruşine şi nu îmi este atît de frică, ca dovadă a ceea ce zic şi susţin îţi propun să citeşti articolul acesta: la arte.

  Deci, totul depinde de noi şi numai de noi…

  Comentariu de Vladislav Namaşco — 11/02/2008 @ 13:04 | Răspunde

 16. La com.15
  Am citit,bravo tie! Daca erau mai multi era cu totul alta treaba la Tiraspol!

  Comentariu de Alex — 11/02/2008 @ 13:21 | Răspunde

 17. istoria e facuta de cei puternici nu de natii usor de digerat ca romanii….in 2009 facem fix 150 de ani de cand exista romania ..rusii au resurse, armata si lideri adevarati..noi avem ,sovaiala ,frica ,lideri de tot rahatul ,de armata ce sa mai zic..diplomatie ioc,etc…nu au reusit japonezii sa-si ia inapoi teritoriile dar noi..rusia se poate distruge doar din interior( ce sa intamplat prin 1917)de catre ea insasi..rusia va deveni cel mai puternic stat din lume in urmatorii 10-15 de ani , asa ca lasati-o mai moale cu moldova si transnistria.

  Comentariu de forverde — 27/02/2008 @ 17:02 | Răspunde

 18. Vai de capul tau mai forverde daca gandesti asa,Rusia ta va disparea peste 10-15 ani ,cel putin toata siberia va fi cotropita de China 🙂

  Comentariu de Alex — 27/02/2008 @ 18:03 | Răspunde

 19. Nu putem renunta la Transnistria fratilor,oricat de corupti si criminali ar fi rusnacii de acolo pentru ca avem o datorie morala fata de acei romani care in ciuda tuturor adversitatilor si-au pastrat fiinta nationala si chiar si azi,indura un regim autocratic vadit ostil.Apoi daca istoria ne invata ceva,atunci ala-i sa nu-ti uiti fratii oriunde s-ar afla ei.Stiu ce ganditi unii dintre voi..ca asemenea atitudine romantica nu-si mai are locul in sec asta,insa eu tot cred ca numai daca ne unim vom deveni o forta in partea asta a Europei.Din pacate,noi romanii,ne aflam exact la mijlocul unui ”razboi rece pentru putere”intre UE si Rusia,iar armele nu sunt deloc conventionale:Rusia foloseste gazul si petrolul sa obtina influenta si stapanire,iar UE umbla cu ochii acoperiti si ia decizii stupide[gen Kosovo]influentate de SUA.Avea dreptate cineva mai sus cand spunea,daca renunti la un teritorii atunci incepi sa tot pierzi si sa dai inapoi[avis GAGAUZIA SI UNGURII DIN ROMANIA,astia un moment de slabiciune asteapta].Rusii si ucrainieni nu au nevoie de un popor roman unit..tocmai de asta si acum in ucraina se inchid scoli romanesti desi parintii cer contrariu,de asta au impartit prin minciuna comunitatea in romani si moldoveni,la fel cum fac si sarbii cand numesc romani si vlahi…recunoasteti vechiul principiu ”divide et impera”?

  Comentariu de Toader — 28/02/2008 @ 18:35 | Răspunde

 20. Toadere,sunt trup si suflet cu romanii de acolo,insa (risc sa ma repet) dar acest pamant niciodata n-a fost al nostru,mai mult el este folosit ca arma de Rusia impotriva unificarii noastre cu Romania,pentru asta si-a fost conceputa Transnistria ,ca sa rupa Moldova din teritoriul Romaniei .

  Comentariu de Alex — 28/02/2008 @ 18:48 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: