CUGET LIBER-blog public românesc!

10/12/2007

Minisrul internelor Papuc a primit ordin de la Voronin sa lupte cu Mos Craciun.

Filed under: Stiri — Alex @ 15:57

.

Autorităţile centrale nu interzic instalarea unui brad în Piaţa Marii Adunări Naţionale până la 25 decembrie, a declarat pentru Info-Prim Neo ministrul Culturii şi Turismului, Artur Cozma.Totodată, Cozma a menţionat că autorităţile centrale sunt în căutarea unui brad „viu, mare, frumos, reprezentativ”, pe care să-l instaleze la sfârşitul lunii decembrie.
„Care-i graba cu 25 decembrie?”, a întrebat Cozma când a fost rugat să precizeze, dacă „căutările” Guvernului de vor încheia atunci. Ministrul a lăsat să se înţeleagă că, cel mai probabil, procesul va fi de durată. „Când îl vom găsi, ne vom gândi cum să-l deplasăm la Chişinău, cum să-l instalăm…”, a precizat oficialul.
Autorităţile locale din Chişinău s-au arătat îngrijorate la începutul săptămânii curente de faptul că autorităţile centrale nu doresc să sărbătorească Crăciunul pe stil nou şi că din aceasta cauză la 25 decembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale nu va fi instalat Pomul de Crăciun.
Viceprimarul Ana Lucia Culev a declarat că s-au făcut avertizări ca nici un brad să nu fie instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. În caz contrar, cel ce va îndrăzni – „va fi luat cu poliţia”.
Primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că aşteaptă să se confirme aceste zvonuri, iar dacă se vor adeveri – „va căuta alte soluţii pentru ca sărbătorile de iarnă să poată să înceapă mai degrabă decât 30 decembrie”. Totodată, primarul a menţionat că vrea să evite eventuale confruntări cu administraţia centrală pe subiectul sărbătorilor de iarnă şi că doreşte să se ajungă la un numitor comun privind pregătirea în timp util a municipiului pentru sărbători. 

Dar se pare ca viceprimarul Ana Lucia Culev a avut dreptate in legatura cu politia.Personal astazi am fost  in fata catedralei si am vazut cum politistii impedicau impodobirea brazilor din apropierea Arcului de Triumf.Mai mult ei nici n-au permis celor de la Lumtehnica sa instaleze luminile .Tot perimetrul din jurul catedralei misuna de poltisti iar langa chioscurile de flori era o dubita plina politisti gata de interventie. Surse din sectorul de politie numarul 1 a Comisariatului Sectorului Centru din mun.Chisinau au spus ca au primit ordine direct de la ministrul de interne Papuc,ca sa impedice sub diferite pretext impodobirea Pomului de Craciun in Piata Marii Adunari Nationale. 

Anunțuri

1 comentariu »

  1. Vreau sa spun doar atat: daca tot s-or apucat sa se lupte cu Mos Craciun, trebuie sa le indic si alte tinte la fel de periculoase: „Zana maseluta”, „Fat Frumos”, „Harap Alb”, „Zburatorul”, „Superman”, „Batman”, „Mos Ene” si lista poate continua…

    Comentariu de Robintel — 10/12/2007 @ 20:38 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: