CUGET LIBER-blog public românesc!

20/11/2007

Romanii din R.Moldova nu vor mai putea urmari TVR1.

Filed under: Stiri — Alex @ 20:05

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat modificarea grilei de emisie a postului de televiziune „2 Plus”, care a câştigat licenţa pentru frecvenţa unde erau difuzate emisiunile TVR.Dirctorul companiei „2 Plus”, Răzvan Paveliu, a declarat că a solicitat modificarea grilei de emisie pe motiv că nu s-a reuşit încheierea unui contract cu Societatea Română de Televiziune (SRTv).El a declarat, potrivit agenţiei Infoprim, că au fost înaintate scrisori către aceasta, precum şi către Guvernul României, dar partea română nu a acceptat o întrevedere . Răzvan Paveliu a anunţat că „2 Plus” va retransmite postul român de televiziune „Antena International”. Modificarea solicitată a fost aprobată cu votul a cinci din cei şase membri CCA prezenţi în şedinţă.

Vlad Ţurcanu, Ludmila Vasilache şi Ruslan Pleşca s-au retras din sală la începutul şedinţei, motivând că nu a fost consultată cu ei ordinea de zi în cadrul unei şedinţe interne, aşa cum se obişnuia până acum. Răzvan Paveliu a declarat că modificările de grilă vor fi operate în cel mai scurt timp.

PENTRU TOTI CEI CARE LOCUESC IN IMPREJURIMELE CHISINAULUI SI DORESC SA RECEPTIONEZE PROGRAMUL TVR1!
Ca sa receptionati acest canal e necesar o antena pentru canalul n.9 diapazonul metric,antena e necesar sa fie orientata spre Sud-West.In Chisinau se receptioneaza foarte bine in regiunea Durlestiului,Schinoasa Noua,Gara de sud,Telecentru,Centrul Hidrometeorologic din sect.Botanica,str.Miorita-str.Grenobli.Vizionare placuta,speram ca comunistii nu vor bruia semnalul !

 P.S.

                                                             (sursa BBCRomanian) 

Reclame

97 comentarii »

 1. NU, nu ai inteles, referendum nu va fi (pe tema asta) tocmai pentru ca „romanii” nu vor. Prea multe chestii anti-romanesti s-au facut in RM. Nu s-a vazut nici o atitudine pro-ro la toate astea.
  Deja sunteti priviti ca o tara cu un regim comunist inradacinat rau , la inceput nu erati priviti chiar asa, acum lucrurile stau mult mai rau. RM e privita ca o tara ostila Romaniei. Cu „dispret” sa zic mai clar 😦 asta e cuvantul din pacate.
  Daca e sa se faca un referendum ati avea surprize sa vedeti ca romanii „nu vor”.
  Pe unguri nu ai intereseaza nici atat chestia asta. De fapt si pe romani cam tot acolo ai doare, nu ai mai intereseaza, nu e mare diferenta intre ce cred romanii si ungurii. Si sa stii ca ungurul de aici (roman de nationalitate) nu va fi de acord tocmai pentru ca ati facut magarii anti-romanesti.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 03:51 | Răspunde

 2. Singura ce poate remedia lucrurile este numai RM.
  Chestie absolut necesara pentru a scoate romanilor imaginea de tara ostila Romaniei.
  O sa spui (poate) ca nu voi ati facut (cele facute) ci Voronin, bine dar voi ati tacut, si e la fel, nu difera nmic cu ce se face si in ro, nu facem noi, ci guvernul Romaniei, si tot ce face el, e privit de voi (personal) ca romanii ar fi facut ceva anti-moldovenesc
  Si deci, este exact la fel, tot ce face RM e privit de romani ca anti-romanesc si este privit ca ceva personal, si nu ca a facut ceva Voronin.
  Voronin e vazut ca reprezentatul vostru, deci e vazut ca o vointa a voastra, la fel si Basescu e privit ca reprezentatul romanilor, si este tot la fel privit.

  Noi il sustinem pe Basescu, si reiese ca romanii vor ceva,nu?
  Iar la voi, reiese la fel, caci daca se vrea altceva sa se vada, nu se vede.
  Nu se vede opozitia care sa arate ca se vrea altceva, si iese ca lumea il sustine pe Voronin, deci asta este opinia moldovenilor.

  Si un lucru, (mai grav as pune), lucrurile sunt privide de romani la modul personal cand Voronin spune sau face ceva anti-romanesc acolo, si nu sunt privite ca ceva strain si dezinteresat. E ca si cum moldovenii ar face lucrurile astea.
  Pentru ca orice chestie anti-Romania e privita ca anti-romani, pentru romanii de aici. (deci personal)
  Lupu sau cine va veni acolo daca nu face ceva politic sa scoata anti-romanismul din doctrina, si sa incerce cel putin sa repare raul facut, va fi vai de moldoveni, pentru ca de romani ve-ti fi rau vazuti (nu de Romania ca tara) daca se merge pe anti-romanism mai departe, si asta e mult mai rau (pentru noi ca romani)

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 04:29 | Răspunde

 3. Iar cu unirea pe moment nu e nici o bataie, nici lunga si nici scurta.
  Nici nu are cum sa fie tocmai acum si tocmai in asa conditii..
  In prima faza ar trebui sa existe intelegere si respect iar abia cand vor exista relatii de amicitie…. abia atunci e posibila unirea.
  Cu cine sa ai relatii de intelegere si respect daca acel cineva te face cu ou si otet facand neamul roman in toate felurile ?
  Se mai poate face vreun demers politic in asemenea climat cind exista numai refuz, renegare si dispret din partea aia ?
  In partea asta, mai poti sa pretinzi alor tai sa faca ceva pentru cei de acolo cind vezi asemenea optica ?
  Nu poti, ba poate ceri si contrariul cand vezi ca tot ei te mai blameaza si pe tine personal, ca roman, in loc sa faca ceva sa indrepte optica.
  Daca nu se repara toate astea, nu va fi absolut nimic, nu are cum.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 05:15 | Răspunde

 4. La noi acum nu e nici un comunism inradacinat,comunisti erau cei pana la 1989,dar astea se folosesc numai de numele lor ca sa castige voturi de la oameni,ei deja se reformeaza si condamna marxismul,leninismul ,stalinismul .AStea sunt niste oameni blocati in timp,care nu stiu cum sa se reformeze dupa timpurile lor.Voronin are numai doua cai sa fuga din Moldova dupa ce n-o sa mai fie presedinte ori sa faca puscarie pentru tot cea facut.Eu cred c-o sa fuga.
  Tu tot spui ca nu se poate „casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 14:22 | Răspunde

 5. tii minte ce ti-am zis de indiferenta si lehamite ? 🙂
  Din pacate George a fost mult mai previzibil si a avut mult mai multa dreptate.
  In Vaslui desi am fost pe locul 1 la nr de votanti abia vreo 27% din populatie au fost.
  La referendum (daca e sa fie ceva) nici atat nu vor merge.
  Asta e si un fel de rasplata a politicii duse, desi e prostie, si nu asa se sanctioneaza.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 18:23 | Răspunde

 6. Si la noi e tot asa,la referendumul din mai au fost mult mai multi.Eu crd ca din cauza ca lumea a fost prost informata,si-au bagat piciorul in alegeri ca sa nu participe lumea la referendum.Ai sa vezi ca au sa arunce toata vina pe Basescu ca a pus referendumul acuma.La noi in orice caz ,dupa cum ti-am mai spus,majoritatea sunt pentru Basescu si pentru uninominal.Am fost cu picii ,erau curiosi.

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 18:38 | Răspunde

 7. Da si nu, nu prea inghit gogoasa si nu cred ca nu se stia.
  Nu a fost mediatizat si nu s-a explicat la tot norodul, clar, ce poate inseamna asta. Dar de stiut se stia.
  Oricum ai vazut cati s-au dus 😛 ?
  Si nu aia de la sate, aia chiar au fost putin mai bravo ca s-au dus in procent mai mare ca ceilalti de la oras.
  Orasenii nu prea s-au prezentat de data asta, bine ca nici taranii nu au fost crema prezentarii 😛 , tot slab si ei, dar taranii s-au dus in procent mult mai mare ca orasenii, asta sa nu te gandesti ca crapa acum de la desteptaciune 😛 haha … e de la asa au fost invatatii, se voteaza hai sa votam desi poate nici nu stiu ce se voteaza. „Trebuie sa ma duc” e ptr ca asa au fost educati (sa spun asa:) )

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 20:08 | Răspunde

 8. Xtall,administratorii curajului posteaza ca Viorel,vezi si singur.Am scris niste comentarii la care inca n-ai raspuns,ca de exemplu c.54 ,nu l-ai citit ori nu vrei sa raspunzi?

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 20:19 | Răspunde

 9. Care 45? 🙂 ?
  „in cazul cand cineva din Romania totusi hotaraste sa faca un referendum si are suficiente iscalituri ca sa-l organizeze ce facem?Sunt destui si in parlamentul romanesc care au pus bete-n roate R.M.”
  asta?
  Romania nu va face referendum 😉 nu tie clar nici pana acum ?
  Inclusiv Vadim sa fie sef si tot nu ar face.
  De iscalituri ce sa mai vorbim … pe cine intereseaza ?
  daca la referendum fiind pentru ei personal nu s-au dus, la ala crezi ca va merge cineva ?

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 20:38 | Răspunde

 10. Com.54 omule,54 ❗ Tu ce citesti prin oglinda ? 😀

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 20:50 | Răspunde

 11. Si nici cetatenii nu se vor da prea multe.
  A intrat legea, ordonanta aia.
  Ai vazut ceva urgentari pana acum ?
  Ca sa dai in judecata trebuie si bani, si nu putini. nu oricine isi permite.
  In plus si judecata este de durata, cu anii, si banii ce trebuie sa ai dai, si iar mai poate fi o chestie, si de acolo se pot bloca unele chestii cu actele pentru cetatenie.
  Si cine sa ceara referendum Alex ?
  Basescu ? de unul singur ?
  pai referendum se face abia atunci cand se pun de acord doua state in privinta unirii, si cand sunt intelegeri (la nivel politic) intre cele doua tari.
  deocamdata cele doua tari sunt ca si cainele cu pisica.
  Cum sa se intelega la un referendum ?

  Si cu cetateniile iar nu cred ca va fi ceva, e problema pentru ca sunt foarte multe cereri, nu sunteti numai cei din RM, dar destul de multi sunt si romanii cei plecati, care sunt cetatenii romani de gradul 1 de rudenie din tata-n fiu, si nu va lasa pe ala sa dea altcuiva cu prioritate, mai sunt si cei cu dobandirile, sunt chinezii si toti cei care vor sa ramana aici, ca sunt si de astia destui, e mult de munca pentru a se pune pe roate sa merga cum trebuie si cum zice in lege, in 30 zile 🙂 Deocamdata e utopie ce au facut, ca nu merge mai repede, daca voiau asa ceva faceau altceva sa merga mai repede.
  Ideia principala este ca nu se vrea sa se dea cetetani celor din RM mai mult decat se da celorlalti deoarece nu intereseaza pe nimeni de aici, daca s-ar fi vrut ar fi dat ceva special pentru voi cu inlesniri si facilitati special pentru RM.
  Dar ai vazut macar o singura lege sa fie data specal pentru cei din RM ?

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 20:56 | Răspunde

 12. Aaa cu Voronin ?
  „Voronin are numai doua cai sa fuga din Moldova dupa ce n-o sa mai fie presedinte ori sa faca puscarie pentru tot cea facut.Eu cred c-o sa fuga.
  Tu tot spui ca nu se poate “casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?”
  Voronin nu va pleca nicaieri (eu asa cred) are mari sanse sa fie reales.
  daca vine Lupu e tot la fel, Voronin nu va pati nimic pentru ca nu e o schimbare radicala sunt amandoi din acelasi partid si vezi de treba ca nu-si vor scoate ochii.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 20:59 | Răspunde

 13. Voronin n-are cum sa fie reales,nu se permite ca un cetatean din RM sa detina mai mult de 2 mandate.
  Dar eu am vrut mai mult sa-mi raspunzi la asta:
  „Tu tot spui ca nu se poate “casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?”

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 21:09 | Răspunde

 14. Si cu maghiarii, pai teritoriu unde stau maghiarii e al lor ?
  Ce anume poti sa dai voie daca e pamant al Romaniei ?
  Ei de fapt merg mai mult pe etnie.
  Revendicari si alte asemenea tratate cu teritotii nu se mai fac, nici nu are sens acum cu UE. Omul poate merge si face ce vrea si unde vrea.
  Cate tari ai vazut ca-si doneaza teritoriul unei etnii/tari ?
  Sau cate tari ai vazut ca si-au recapatat teritoriul ?
  Totul se face DOAR daca exista un acord cu o clarificare/intelegere, daca una din parti nu este de acord si nu vrea, nu se face nimic.
  Dar vezi de treaba ca nici acolo nu sunt multi dintre ei care vor asa ceva, e zbantuiala politica mai mult. Ungurii in marea lor majoritate nu ai mai intereseaza asa ceva.
  Daca cumva (sa spunem..ipotetic) istoria ar fi fost ca sa se prinda teritorul ala ca fiind al Ungariei nici RO nu ar fi cerut inapoi teritoriul ala, sa stii.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 21:10 | Răspunde

 15. De fapt poti sa te convingi ca e asa pentru ca uitate la sarbi uitate la unguri cate teritorii romanesti sunt si acum pline de romani si nu le cerem…asa a fost istoria asta este.
  E libertate acum si nu are sens sa faci ceva cu teritoriile.

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:14 | Răspunde

 16. Da pamantul Republicii Moldova nu e tot al Romaniei ❗ ❓ Iata de ce ti-am pus intrebare,cu ce e mai scump orice pamant din actualul teritoriu al Romaniei decat pantul RM?Oare nu suntem toti egali,de ce noi trebue sa fim lasati de capul nostru,independenti dar restu nu?

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 21:17 | Răspunde

 17. Ai vazut la Realitatea ca C.V.Tudor si-a anuntat demisia din parlament 😀 ❓

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 21:20 | Răspunde

 18. Alex nu se mai merge pe teritorii (parerea mea)
  Daca era altfel de mult ne-am fi judecat pe la CEDO cu..aproape toti
  Pai tu stii ca aproape un sfert din Serbia e romana plina de romani ?
  In ungaria nu e asa mult dar este ceva, mai e si Bulgaria cu cate ceva, si ce ar fi insemnat asta ? numai harta si poate chiar razbeluri.
  asta ne lipseste ? Lumea e satula de scandaluri si violente vrea libertate

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:24 | Răspunde

 19. pai Vadim cred ca a mirosit ca o sa fie votat „afara cu el” de asta s-a orientat omul sa iasa cu ceva demnitate..cata o fi avnd 😛 haha

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:26 | Răspunde

 20. Dar acelea teritorii nu prea au fost in componenta Romaniei,pe cand noi am fost,in plus aici sunt multi care au cetatenia Romaniei.

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 21:39 | Răspunde

 21. Cum nu au fost ? pai de unde au ramas acolo asezari intregi de romani ?
  Crezi ca acolo nu sint cu cetatenie romana ?
  In mijlocul Serbiei sunt vorbitori de limba romana cu nume romanesti si unii chiar cu cetatenii romanesti. In Ungaria la fel.
  Cetatenia nu prea mai conteaza pentru ei, conteaza apartenenta la comunitatea UE si usurinta de deplasare in comunitate.
  Daca nu ar fi fost in UE i-ar fi interesat si pe ei cetatenia.

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:44 | Răspunde

 22. Nu se mai razboieste nimeni Alex pentru teritori, o mai fac fanaticii aia din Iugoslavia dar acolo motivul este unul religios.
  Ei de fapt nu sunt ptr unire, ci pentru „separare”.
  Pentru teritorii pur istorice NIMENI.

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:47 | Răspunde

 23. Toate conflictele pentru teritorii, care s-au rezolvat intr-un fel sau altul pana acum sunt lasate exact asa cum i-a prins vremea (de UE vorbesc).
  Doar cele care au ramas in aer” (inca deschise/nesolutionate inca) se mai face cate ceva, (dar nu prea mult si pe cai amiabile adica CEDO, fara scandal si fara batai)

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:52 | Răspunde

 24. Acu sa nu intelegi gresit, se poate sa se ajunga la o unire.
  Dar (asta e un DAR mare) doar daca vine cineva acolo cu care sa ne intelegem intre noi ca NATIE cu aceiasi limba si istorie.
  Treburile sa mearga fara certuri, cu respectarea (autentificarea) romanilor ca popor (acolo), si in timp, cu asta pe masa, SE POATE ajunge la unire, dar IN TIMP, sa ne intelegem prima data ca suntem romani si nu rusi,sau moldoveni, acum e de belea cum s-a ajuns, ca nu sunteti romani ca limba nu e romaneasca, nu se va baga absolut nimeni peste voi sa iasa scantei.
  Deci de aia spuneam numai voi puteti indrepta (nu noi) ca noi ce sa indreptam ? va facem limba iar romana noi de aici ? si va spunem iar romani desi in acte sunteti moldoveni ? nu trebuie sa fie in statutul vostru pusa sa fie corect ? si cine sa o puna ? va facem noi legislatia acolo ?
  Cum sa faci unire cu unul ce zice ca nu e roman ? turcu si cu rusu hai la unire ?
  trebuie sa si fie roman, cu limba, etc… Si NEAPARAT in statutul de tara si ca neam sa fie trecute pentru a mai ramane ceva sperante de unire, eu sincer nu cred nici macar ca vor incerca sa repare chestia asta.

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 21:58 | Răspunde

 25. pentru ca uite noi ne intalnim la o bere, eu stiu ca esti roman nu ma intereseaza altceva te recunosc de roman, si e destul sa spui ca esti roman vorbind romaneste.
  Dar tarile intre ele nu se recunosc reciproc ca fiind romane.
  Voi ca „TARA” negati ca sunteti romani. Aici e buba. Tara aia nu recunoaste ca e ROMANA
  Pentru asta trebuie sa va zbateti sa fiti recunoscuti ca si tara ROMANA si nu individual.
  Pentru ca individual ti-am, zis eu te recunosc ca roman, mie destul asta.dar nu va schimba lucrurile la nivel de tara.
  Tara ce nu recunoaste ca este ROMANA e RM.
  Si nu poti sa o fortezi daca nu vrea. Numai voi puteti schimba statutul acolo.

  Comentariu de xtall — 25/11/2007 @ 22:14 | Răspunde

 26. Ca sa iti dai seama cat de demagog e Basescu si ca de fapt nu poate face absolut nimic, e legat de maini, dar da din gura…
  De ce crezi ca a zis ca ne vom uni si vom fi frati doar in spatiul UE ?
  Pentru ca vom fi frati (individual/personal, ne vom intalni ca fratii liberi in UE) dar RO nu se va amesteca in treburile RM daca RM nu vrea, si dupa cum a aratat mersul lucrurilor pana acum, RM „NU VREA” sa fie vazuta ca o tara romana.
  Deci numai romanii se vor uni tarile NU. asta a vrut sa zica.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 22:28 | Răspunde

 27. Xtall,o sa vina timpul si toate o sa revina la locul lor,adica limba romana va fi in sfarsit pusa in drepturile ei,conform adevarului si declaratiei independentei Moldovei.Trebue de initiat un referendum ,unde lumea sa se pronunte pro sau contra revenirei RM la Patrie.Tara suntem noi,poporul,oamenilor dupa o atata spalare de creier trebue de lamurit clar ce inseamna moldovean,roman si limba romana.Dar mai intai e necesar sa scapam Tara de comunistii astea blocati in timp si Romania e DATOARE sa ne sustina in asta,pentru ca suntem o parte din Romania,pentru ca suntem romani,pentru ca o parte din Moldova e in componenta Romaniei si pentru ca FARA DE REPUBLICA MOLDOVA,ROMANIA NU NU E ROMANIA!!!

  Comentariu de Alex — 25/11/2007 @ 22:33 | Răspunde

 28. Pai uite cu asta ar trebui inceput.
  Doua natii ce vor unire trebuie sa aiba in comun ceva adica o limba, o istorie, o cultura (romane) si atunci vor avea sanse de unire, altfel nu, pentru ca nici nu ar fi motive, fara toate astea.
  O natie romana si o natie moldoveneasca (ce nu recunoaste ca e romana) nu au nici o sansa.
  Iar cu modul individual, pe cetatenii nimic nu se va schimba.
  Pentru ca tarile de fapt se unesc, si nu oamenii. Iar noi stim deja ce suntem.

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 22:58 | Răspunde

 29. O sa cred ca sunt sanse atunci cand nu va mai boteaza moldoveni si va fi acolo romani si limba romana .
  Pina atunci ma abtin sa cred ca se va schimba ceva 😛

  Comentariu de Xtall — 25/11/2007 @ 23:07 | Răspunde

 30. Alex, nu inteleg ce te face sa crezi ca Romania vre-o data ar putea sa faca referendul daca cele doua tari ar dori (ipotetic vorbind) sa se uneasca? Pai ce e in masura noastra sa spunem daca dorim sau nu sa incorporam ceva?

  NU, Nicidecum. Altceva se va intampla atunci. Hai sa aberam si sa spunem ca cele doua tari se inteleg asa bine si hotarasc sa se uneasca. In cazul asta Romania va dori ca cetatenii RM sa-si exprime vointa daca vor, ori nu, sa fie alipiti Romaniei. Asta mi mult ca sigur ca se va intampla.

  Daca nu intelegi lucrul asta cred ca nu aveti cum sa ne intelegeti pe noi (modul in care gandesc romanii).

  SCURT In Romania nu va fi nici un referendul in cazul unei ipotetice uniri cu Basarabia. problema tine NUMAI de voi.

  Exista un singur impediment mental care dureaza si va dura (la care si eu sunt extrem de reticent in ceea ce priveste RM), pe care voi nu-l percepeti. Am observat asta in mod evident la mai toti basarabenii.

  Nu e legat de spectrul comunist sau ma rog mai socialist de la voi. Nu mi-a placut deloc sa faci comparatie cu Moldova noastra care voteaza PSD-ul. La urma urmei mai bine sa voteze PSD-ul decat partidul Comunist, nu crezi?

  Si nu e nici macar situatia conflictului inghetat din transnistria pe care Europa ar reusi sa-l rezolve intr-o oarecare masura. Europenii stiu sa gaseasca solutii daca „i se va livra problema pe sub masa”.

  Marea reticenta consta in infierea unui segment de populatie rusofona (cu care Romania nu e obisnuita). Nu ma gandesc numai la etnicii rusi ci si la basarabenii care cocheteaza sau imbratiseaza o mentalitate si o „proslavenie” rusa – cultural, ideologic, adanc inradacinata in cultuta basarabeanului.

  Basarabia nu numai ca nu e pregatita dar sincer nu stiu cand va putea fi pregatita pentru o eventuala unire cu mentalitatile care sunt adanc inradacinate acolo.

  Scurt. Vorbesti ruseste esti rus, nu conteaza ca te-ai nascut pe partea cealalta a Prutului.

  Daca este sa nu va accepte romanul, pentru asta nu se va accepta.

  Izbavirea va veni din cultura voastra.
  Nu vreau sa te superi pe mine dar dau putine sanse pentru o eventuala unire.

  Comentariu de George — 26/11/2007 @ 00:29 | Răspunde

 31. George,
  „Vorbesti ruseste esti rus” – mult te-ai gindit la fraza asta, sau din cauza emotiilor ai scris-o?

  Comentariu de Alexandru — 26/11/2007 @ 10:59 | Răspunde

 32. Alexandru. Nu stiu cum faci tu, dar eu nu-mi impartasesc emotiile pe un blog.

  Nu scoate din context si nu trunchia. Nu face cinste nimanui tehnica asta.

  Ai inteles foarte bine ce am spus.
  Ce vrei sa ne spui: Gandesti ruseste dar vorbesti impecabil daneza?

  Comentariu de George — 26/11/2007 @ 14:19 | Răspunde

 33. La com.80
  George ma gandesc la asta din cauza politicii imprevizibila a politicii romanesti.PSD-ul romanesc e bucsit de fosti comunisti,comunistii de la noi au condamnat nu demult idiologiile leniniste,staliniste,cei din PSD au facut asta?Dupa cate stiu eu inca nu.Stii care e diferenta dintre PSD asi PCRM?PSD-ul si-a schimbat denumirea ,dar nu a condamnat comunismul,la noi invers,au condamnat dar si-au pastrat denumirea pentru publicitate electorala 😀

  Comentariu de Alex — 26/11/2007 @ 17:33 | Răspunde

 34. Stai asa sa inteleg. Partidul Comunist din RM a condamnat public din interiorul partidului Comunismul? Imi vine greu sa cred asta, dar daca spui tu…

  Nu trebuie sa faci cofuzie intre ideologia unui partid si trecutul lor istoric. partidele se vor curata de comunisti odata cu moartea lor fizica.

  La noi nu numai PSD-ul e ticsit de fosti comunisti dar si celelalte partide. Mai toti deputatii ssenatorii nostri inclusiv Trraian basescuau fost comunisti inregimentati. ALTFEL nu se putea.

  Problema este ca nici un partid serios din tara nu mai adopta ideologia comunista. Nu doresc nici macar sa adopte ideologia socialista daramite cea comunista.

  Exceptand oameni(fosti comunisti) nici macar in PSD nu se mai marseaza pe aceasta ideologie perimata. PSD-ul a impins Romania catre economia de piata si bruma noastra de democratie(in contradictie cu interesele lui, dar au facut-o). Rezultatele se vad. Recunosc ca au intarziat cat au putut realizarea lor dar au facut-o cum s=-ar psune „Au mers cu spatele inainte”.

  Numai voi sunteti in masura sa judecati PCRM-ul. Mie imi repugna ideea unui partd cu ideologie, chiar si stiintific comunista cum se doreste a fi PCRM.

  Alex, nu-mi scrie de implicarea emotiilor chiar daca scrii sub nick-ul de Alexandru.

  Comentariu de George — 27/11/2007 @ 11:08 | Răspunde

 35. I-auzi una.

  „Good point, good, good point“, i-a spus Cioroianu suveranului, imediat dupa ce i-a fost prezentat.

  http://www.hotnews.ro/Revista_presei/Subiectele_zilei/articol_2027206/Cioroianu_s_a_tras_de_bretele_cu_regele_Spaniei.htm

  Comentariu de George — 27/11/2007 @ 12:49 | Răspunde

 36. Au condamnat acum cu o saptamana in urma,dar au spus ca-si pastreaza denumirea pentru publicitate electorala,dar multi au cerut sa fie condamnat si moldovenismul,asta pentru ei va fi mai greu.
  George,ca Alexandru n-am scri eu,poti sa-l intrebi si pe Xtall,caci are acces la site.

  Comentariu de Alex — 27/11/2007 @ 16:17 | Răspunde

 37. Sorry

  Comentariu de George — 28/11/2007 @ 09:19 | Răspunde

 38. Nu trebue sa-ti ceri scuze,a fost doar o eroare „tehnica” 😀

  Comentariu de Alex — 28/11/2007 @ 17:42 | Răspunde

 39. Domnilor, din toata dezbaterea asta vreau sa spun doar atat:

  Legat de toate problemele (artificiale, dealtfel) care sunt intre R0 si MD: „poti sa ii iei cuiva drag ceva cu forta, insa cu forta nu poti sa ii dai”. Asta este legat de tot: unire, bani, cetatenie, ajutor economic, etc. In primul rand, conform tuturor regulilor internationale, daca vrei ceva de la o tara atunci ii ceri. Public. Fara alte cele: – Mah, noi asta vrem. Voi ce ziceti? Asa se face.

  Comentariu de Robintel — 14/12/2007 @ 18:14 | Răspunde

 40. Si, revin cu o chestie: daca ar fi sa ne unim, „daca” (unul f mare) atunci iese rau cu Transnistria. Din puntul meu de vedere: romanii din transnistria pot sa se mute in Romania sau in RM, si cei ce iubesc regimul acela n-au decat sa stea acolo, in afara tarii. Si asa deomcratia si UE sunt notiuni politice prea abstracte pentru ei. Mai bine s-ar uni Transnistria cu Ucraina. Da’ aia nu or sa se complice. Gagauzia poate sa aleaga ce vrea. Totusi, ar fi destul de complicat sa fii inconjurat de UE pe toate partile si sa nu fii membru. Ii complicat la trecerea frontierei, vize, chestii. Daca ne-am uni, Transnistria ar avea, in 10-15 anu o viata tare grea. Intra si Ucraina in UE si atunci sa-i vezi. Ca panarama lor de presedinte-general n-are voie in spatiul UE, adica daca intra in UE merge direct la bulau! Rusia ce sa mai faca la UE? Da, am vazut ca se plimba cu tancurile la N de Ucraina, bla bla bla. Tremura suncile pe noi de frica, ce sa zic. Sa le plimbe. Ni se falfaie. Drept ii ca nu il iubim noi pe Iuscenko care vad ca calca pe urmele lui Voronin, dar in caz de ceva nu cred ca RO ar sta degeaba. Oricat ar fi Ucraina de… totusi nu ii Rusia! Rusia nu mai are ce cauta in Balcani! La revedere, Rusia! Eu inca sunt perplex ca multi dintre voi ii iubesc inca pe rusi. Ii urasc! Eu as apasa butonul rosu daca Doamne-fereste s-ar pune problema de asa ceva! Stiu ca si ei ar face la fel pentru mine! :)):)):))

  Comentariu de Robintel — 14/12/2007 @ 18:26 | Răspunde

 41. 🙂 ar fi o schimbare

  Comentariu de Xtall — 14/12/2007 @ 18:29 | Răspunde

 42. Robintel,Voronin deja a dat la revedere Transnistriei,nici el nu mai crede ca ea va reveni la Moldova inapoi.Daca mai avea sperante,nu adoptau comunistii legea prin care sunt restrictionati cei cu dubla cetatenie.In Transnistria foarte multi detin cetatenia Rusiei si a Ucrainei,si precis ca le-a perit dorul de reintegrare cu RM.

  Comentariu de Alex — 14/12/2007 @ 18:51 | Răspunde

 43. Il presidente filo-russo chiede un aiuto armato a Mosca contro il pericolo romeno.
  – cere ajutor ARMAT Alex – gluma nu mai este gluma poate sinteti obisnuiti si credeti ca e o gluma.

  La tensione esistente tra Romania e Moldavia preoccupa non poco Nato ed Unione Europea
  Espulsi due diplomatici romeni, Chisinau richiama il proprio ambasciatore a Bucarest, relazioni diplomatiche al minimo

  Il presidente Voronin ha inoltre chiesto alle truppe russe ancora presenti, nonostante l’emancipazione da Mosca risalga al 1991, nel suo paese di tenersi pronte ad intervenire in caso di disordini interni, finalizzati ad un colpo di stato, foraggiati dai servizi segreti di Bucarest.

  Putin ha acconsentito alla richiesta. Mosca nuovamente garante della sovranità territoriale di Chisinau proprio mentre nella vicina Ucraina pare allontanarsi definitivamente la possibilità di una normalizzazione della vita democratica? Parrebbe proprio di sì, ora che lo Zar repubblicano che siede a Mosca ha riscoperto il gusto della politica di Superpotenza contrapposta agli Stati Uniti ed al suo braccio armato europeo, la Nato.

  Bucarest, paese aderente sia alla Nato che all’Unione Europea, in queste ore sta seriamente pensando alle contromisure da adottare, non dimenticandosi di concordarle insieme a Bruxelles giacché, considerata l’attuale situazione europea, anche un piccolo cerino non opportunamente spento potrebbe incendiare il vecchio continente.

  Articolul intreg aici
  http://www.voceditalia.it/articolo.asp?id=3761

  Comentariu de Xtall — 14/12/2007 @ 21:31 | Răspunde

 44. Eu zic ca e mai bine asa. Cat despre italieni, ma abtin. Acolo is alte cele la mijloc. Le vorbesc limba. Am familie acolo si tot. Si nu, nu-i iubesc.

  Comentariu de Robintel — 14/12/2007 @ 22:10 | Răspunde

 45. xtall,pe cat e de credibila sursa?E adevarat ce sa scrie ori e vreo scorneala?Eu sincer nu cred !

  Comentariu de Alex — 15/12/2007 @ 00:35 | Răspunde

 46. pai intra pe site sa vezi articolul
  Cu ajutor armat hm parca nu prea as crede nici eu, dar nu zic nici ba, ptr ca as pune mana in foc ca daca iese ceva scandal sau revolta cu iz de razmerita de la voi sa-l dati cumva jos, o sa iasa scandal mare, si mai mult ca sigur o va da ca Romania face ceva impotriva RM, nu voi, si CRED ca e posibil in baza asta sa ceara ajutor rusilor sa restabileasca „ordinea” 🙂 , se pupa mai ceva ca nevasta-sa cu ei 😛 asta de fapt e singura lui sansa sa iasa din rahat, sa dea in capul Romaniei ca am face noi si ca o fi ca nu o fi rusu nu stiu daca nu va „ajuta” Moldova daca i se va cere ajutorul oficial 🙂 tu ce crezi ?
  Eu nu prea as crede ca va sta in banca lui.
  S-au bagat ei n Kosovo dar la voi nici atat nu o sa fie probleme fiind si mai linga ei 🙂

  Comentariu de Xtall — 15/12/2007 @ 00:58 | Răspunde

 47. Dezgust. Am lasat un comentariu exact pe chestia asta pe primul articol din blog.

  Comentariu de Robintel — 15/12/2007 @ 10:23 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: