CUGET LIBER-blog public românesc!

31/10/2007

ANALIŞTII RUŞI: REPUBLICA MOLDOVA VA FI ÎMPĂRŢITĂ ÎNTRE UCRAINA ŞI ROMÂNIA

Filed under: Stiri — Alex @ 13:41

                                                                                                                                                                      moldova.jpg 

Potrivit unui studiu întocmit de analiştii ruşi, Republica Moldova este un stat în curs de dispariţie, fără nicio şansă de a deveni independent. În plus, peste 10 ani va fi împărţită între Ucraina şi România. În aceeaşi analiză dată publicităţii de cotidianul Flux, analiştii nu exclud izbucnirea unui nou război în Transnistria, determinat de exinderea NATO spre Est. Mai mult, relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite riscă să se acutizeze dacă Ucraina, Georgia şi Republica Moldova vor adera la Alianţa Nord-Atlantică.

                                                                                                                               

Reclame

10 comentarii »

 1. Furtuna intr-un pahar cu apa.

  De mult nu mai tresarim la zvonoteca rusilor. tactica lor a fost mereu asta. lanseaza pe piata diverse zvonuri sa ia pulsul pietei. daca cineva pica „de prost” atunci „marea politica a Rusiei” va tine cont in demersurile ei de aceste zvonuri.

  Recent, legat de problema din Kosovo, Putin se arata ingrijorat de problemele cu care s-ar putea confrunta Romania cu regiunea maghiara din Transilvania si a Dobrogei. Karatistul se crede jucand barbut cu Europa.

  Romania are o problema legata de cea Kosovara, dar ea este legata NUMAI de statutul Transnistriei. Pe romani ii doare ca s-ar putea crea precedent pentru Transnisria.

  De mult nu ne mai doare de ce crede Rusia despre Romania. Isi da degeaba vant fundului karatistul.

  Comentariu de George — 01/11/2007 @ 12:08 | Răspunde

 2. Emil Hurezeanu a avut ieri un comentariu pertinent asupra problemei Kosovare, parca in Ziua.

  Daca ne aflam in aceeasi barca cu Rusia in problema Kosovara ne aflam din cauze total diferite, chiar contradictorii.

  Comentariu de George — 01/11/2007 @ 12:09 | Răspunde

 3. Aici George eu le dau dreptate rusilor,Kosova intradevar poate servi un precedent pentru toata lumea,pentru toti separatistii din toata lumea ,nu numai pentru acei din Europa.De altfel si Basescu stiu ca este impotriva independentei acestui tinut.Toti stim ca Balcanii sunt un butoi cui pulbere si Cosova poate fi scanteia care-l va aprinde,dar de sarit in aier o sa sara nu numai Serbia dar toata Europa.O sa doreasca orice tinut separatist independenta .Statelor Unite poate le convine o Europa faramitata in state mici,sa nu uitam de „divide et impera”,dar noi avem de Europa puternica si unita

  Comentariu de Alex — 01/11/2007 @ 13:13 | Răspunde

 4. Eu nu am spus ca nu poate servi un precedent pentru tinuturile separatiste ci am comentat asupra tintelor pe care le trimite KGB-istul, praful in ochi, cum ca Romania are o problema in Transilvania si Dobrogea.

  Numai retrograzii pot afirma asa. Nici el nu crede dar ce face? Testeaza care se prinde!

  Curve mari.

  Comentariu de George — 01/11/2007 @ 14:08 | Răspunde

 5. Eu in Dobrogea nu stiu ce se intampla,dar vad la stiri ca Marko Bela face „colb”prin tinutul secuesc,cica vrea autonomie,nu stiu sa fie numai publicitate electorala?

  Comentariu de Alex — 01/11/2007 @ 14:27 | Răspunde

 6. Nu au cum Alex.
  Cunosc tinutul foarte bine. Stiu si oamenii. Am lucrat cu cei de acolo multi ani. Eu fiind la o institutie care are entitati subordonate acolo, ca in orice alt judet.

  Am luat pulsul oamenilor.

  Oamenii de acolo au o cu totul alta problema. Minoritatea maghiara (2 milioane de oameni) a fost reprezentata 17 ani de UDMR. Intre timp a aparut o fractura in sanul clasei conducatoare a maghiarilor. Cei mai moderati au ramas in UDMR iar cei mai radicali, care doresc instituirea unui tinut separat s-au strans in jurul unei formatiuni noi (radicale , cu Laszo Toekes) care ameninta sa rupa din electoratul maghiar.

  Durerea mare este ca daca electoratul maghiar va avea de ales intre 2 partide la viitoarele alegeri nu vor mai fi reprezentati in Parlament deloc. La noi pragul de intrare e de 5%. Maghiarii sunt de 7% iar ei au votat in bloc UDMR-ul. Daca acum vor vota intre 2 partide (sa spunem 4,5% si 2,5% nu va mai intra in parlament nici unul. Asta e problema lor.

  Sigur ca ei au in vedere separarea intr-o regiune separata. Dar ea se ferera la regiunile economice (7 regiuni economice cu care marea parte a partidelor nu e de acord, datorita discrepantelor enorme intre ele) care se vor crea in Romania dar au caracter numai in sensul alocarii banilor europeni. Nicidecum in sensul autodeterminarii lor.

  Ce probleme sa fie in Dobrogea? Nici una, doar kaartistul creaza false probleme. Dar tu nu ai fost la mare la noi?

  Comentariu de George — 01/11/2007 @ 16:02 | Răspunde

 7. Inca nu 😦 poate cu timpul. Maghiarii acum spun ca vreau regiuni economice,maine altceva,cum se spune azi un ou,maine un bou.Aici in Moldova Ungaria vad ca se implica foarte activ in politica si sunt sustinuti de Rusia si nu cred ca degeaba,trebue sa le ofere rusii ceva in schimb,ai aflat cred ca Voronin se lauda ca Ungaria este avocatul Moldovei in UE,ca a facut pentru Moldova mai multe decat Romania.Ceva se coace si cred ca mai tarziu vom afla ce.

  Comentariu de Alex — 01/11/2007 @ 16:31 | Răspunde

 8. Ca le baga o teava cu gaz in …..

  A negociat anul trecut cu Gyurciani, iar ei, ungurii, sa-i lase sa foloseasca teava – deoarece toate celelalte tari (tarile baltice Polonia, Cehia si Romania) au refuzat sa faca planul rusilor. Este singura bresa in UE – prin Ungaria – si in acelasi timp sa tina in sah Romania cu problema RM.

  Comentariu de George — 01/11/2007 @ 16:45 | Răspunde

 9. Poate fi si asta,dar ei se implica activ inca de cand Moldova a devenit independenta.

  Comentariu de Alex — 01/11/2007 @ 17:09 | Răspunde

 10. :)):)):)) Strategia Ungariei e simpla: bate saua ca sa priceapa calul (Romania). :)):)):)) Dar nu le merge! Nu-i prost cine cere! Ii prost cine da! :)):)):))

  Comentariu de Robintel — 14/12/2007 @ 23:18 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: