CUGET LIBER-blog public românesc!

24/10/2007

S-au molipsit cei de la PD-ul romanesc de la Iura Rosca de cand s-au aliat cu el :)

Filed under: stirea zilei — Alex @ 15:32

 Romanii din R.Moldova iarasi au fost tradati!

Acestea au fost cuvintele pe care au mai reusit sa le rosteasca cativa tineri basarabeni care muti de uimire au asistat la aranjamentul ticalos dintre PSD si PD pentru a face sa cada amendamentul care recunostea ca sub denumirea de romani de pretutindeni se regasesc si cei care se denumesc sau sunt denumiti :vlahi, valahi, aromani, macedo-romani, istroromani, meglenoromani, moldoveni, etc. Ieri in Camera Deputatilor s-au votat varianta Legii privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni, adoptata de Senat, si unul din amendamentele pe care Traian Basescu le ceruse a fi introduse in corpul legii si anume categoriile de conationali care ar trebui definite de sintagma « romanii de pretutindeni ». Amendamentul nu era numai al lui Basesecu, ci a fost cerut in repetate randuri de reprezentantii de marca ai comunitatilor romanesti din jurul frontierelor si Balcani si a fost sustinut in cadrul Comisiei pentru Drepturile omului si de reprezentantii PRM, PSD si PD.
Dupa interventia lui Mihai Gheorghiu, seful DRRP, care a sustinut ramanerea acestui departament in MAE pentru diverse motive,  care de fapt pledau pentru statutul de diplomat al gastii formate in jurul sau la acest departament si incercau sa  acopere incompetenta sa manageriala, a luat cuvantul deputatul PLD Horatiu Buzatu, care intr-un discurs de exceptie a sustinut trecerea DRRP la Guvern si adoptarea amendamentului cu denumirile romanilor de pretutindeni.
Un discurs de asemenea exemplar prin coerenta si reflectarea intereselor romanesti a avut deputatul Olguta Vasilescu de la PRM, care a fost inca de la inceput o sustinatoare a acestor modificari in cadrul legii.
S-a declarat impotriva amendamentului Costica Canacheu, cel care sub umbrela PD desfasoara de ceva timp o campanie antiromaneasca de recunoastere, in Romania, a minoritatii aromane. Daca ii auzeau argumentele aberante,  Gojdu si Saguna s-ar fi intors in mormant. Tot in aceeasi nota a respingerii amendamentului au mai luat cuvantul Cristian Radulescu (foto) liderul PD din Camera si Vasile Puscas de la PSD.
Deputatul PSD Titus Corlatean (foto) care in cadrul Comisiei pentru drepturile omului declarase ca lasa la libera alegere a deputatilor PSD votarea amendamentului (care  a si fost votat de deputatii PSD din comisie), de data aceasta, probabil la presiunile facute de cine stie ce baieti cu ochii albastri, si-a schimbat parerea si a pledat impotriva amendamentului, adica impotriva votului PSD-ului din comisie.
Cum se va vota, adica impotriva amendamentului propus de Basescu s-a hotarat la pupitrul lui Vasile Puscas unde alaturi de Titus Corlatean a venit si liderul PD Cristian Radulescu si dupa o scurta sueta care semana izbitor cu o sueta intre smenarii din Obor, s-a trecut la vot.
La primul vot deputatii PSD care nu mai intelegeau nimic, in ciuda gesturilor disperate ale lui Corlatean care arata cu degetul in jos, au votat amendamentul. Vazand ca amendamentul trece  deputatii PSD la imboldurile lui Corlatean  si la privirile disperate ale lui Cristian Radulescu de la PD, au invocat faptul ca nu functioneaza bine aparatele de vot si au cerut reluarea votului. In final la indemnul gesturilor largi si furioase ale lui Corlatean care arata cu degetul in jos(semn de vot negativ), amendamentul a fost respins cu 64 de voturi si numai 59 « pentru », sase fiind abtineri.
Jocurile ticaloase care s-au facut in Parlamentul Romaniei, pe spatele a milioane de romani care si asa sunt supusi unor procese de deznationalizare agresive, carora li se schimba numele si care nu sunt lasati sa-si vorbeasca limba sau sunt tarati prin tribunale pentru ca isi fac biserici, demonstreaza abjectia in care se scalda o buna parte a clasei politice din Romania.
Si mai demostreaza ceva.  Ca o institutie ca Parlamentul Romaniei este infiltrata de interese straine intereselor romanesti. Si ca uneori aceste interese domina si i-au decizii in numele romanilor.
Actori ca Titus Corlatean, Vasile Puscas sau Cristian Radulescu mai au ceva in comun. Toti trei au fost semnalati in presa ca servind acum sau in trecut interesele unei anumite institutii. Iata ce scria Amos News in septembrie 2006, despre Cristian Radulescu : « Printre deciziile controversate din ultima vreme ale CNSAS face parte si ‘albirea’ deputatului Cristian Radulescu, dupa studierea dosarelor sale, din care reiesea ca a fost colaborator al Securitatii cu angajament in regula si cu mai multe chitante in care semna pentru primirea a 300 de lei pentru fiecare informatie utila.
Chiar daca a adus in apararea lui argumentul ca lucra cu USLA, votul in colegiu a fost strans, cativa dintre membri opunandu-se deciziei cel putin pentru ca, teoretic, USLA facea parte din Securitate. »
Trebuie vazut daca raul nu cumva de acolo vine, iar acolo principala vina ca raul a ramas, undeva sub umbrela acelei institutii este a lui Traian Basescu. La ordin votul PD-ului se intoarce chiar si impotriva lui Basescu. Intrebarea este la ordinul cui ?
Astazi Legea va fi supusa votului final in varianta votata deja de ieri. Deputatii au votat, ieri, pe articole, Legea privind sprijinul acordat romanilor de pretutindeni si au transat o disputa mai veche care trena de peste doua saptamani. Legea a fost retrimisa la Parlament spre reexaminare, presedintele Basescu ridicand, printre altele, obiectia legata de necesitatea enumerarii categoriilor de conationali care ar trebui definite cu sintagma “romanii de pretutundeni”- vlahi, valahi, aromani, meglenoromani, moldoveni, etc. Votul  initial a fost in favoarea variantei lui Basescu, dar aceasta a picat dupa ce votul a fost organizat din nou, la cererea PSD, care a acuzat deficiente la sistemul electronic de numarare a voturilor. Decizia privind amendamentul care explica sintagma “roman de pretutindeni” a fost luata cu 64 de voturi „impotriva”, 59 „pentru” si 6 abtineri. PD a votat cot la cot cu PSD impotriva obiectiilor ridicate de presedintele Basescu, in timp ce liberalii si reprezentantii PRM au votat pentru amendament. Amendamentul era o completare la articolul 1 al legii. Dupa ce s-au pronuntat impotriva amendamentului respectiv, deputatii au votat articolul 1 al legii cu 110 voturi „pentru”, 13 „impotriva” si 7 abtineri. Democratul Costica Canacheu (de origine aromana) a fost impotriva mentionarii aromanilor in  lege, fiind acuzat de deputatii PRM ca ar dori prin asta sa-si serveasca propriul interes, acela ca aromanii sa fie recunoscuti ca minoritate nationala ca sa primeasca un mandat parlamentar in numele acesteia. Totodata, deputatii au stabilit ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni sa treaca in subordinea Cancelariei Primului-Ministru si nu a Ministerului Afacerilor Externe.Liderul grupului PD, Cristian Radulescu a recunoscut implicit ca legea nu a iesit intr-o varianta optima si a facut apel la partidele parlamentare sa se mobilizeze ca in scurt timp sa vina cu un proiect de modificare a acesteia, care sa le fie cu adevarat folositoare romanilor de pretutindeni. Legea va fi supusa astazi votului final.
L. Castali, Gardianul

Reclame

5 comentarii »

 1. Parerea mea e ca cei din PD s-au molipsit de la Iura Rosca de cand s-au aliat cu el :mrgreen:

  Comentariu de Alex — 24/10/2007 @ 15:49 | Răspunde

 2. Salutare, Alex! Sunt Constantin Codreanu, cel de pe „portalul de libera exprimare”:)) Curaj.net Ma bucur ca am descoperit blogul tau si iti propun sa facem schimb de linkuri. Eu o sa introduc adresa ta la mine, sperand ca si tu sa o introduci pe a mea la tine.
  http://constantincodreanu.blogspot.com
  Te salut,
  Constantin

  Comentariu de constantincodreanu — 24/10/2007 @ 23:34 | Răspunde

 3. Salutare Constantine!Sper ca ai observat ca inca de ieri ti-am pus adresa.Hai fii sanatos! 😉

  Comentariu de Alex — 26/10/2007 @ 10:23 | Răspunde

 4. Da, observat! Merci mult si eu am pus-o la mine, nu ai vazut?

  Comentariu de constantincodreanu — 26/10/2007 @ 11:34 | Răspunde

 5. Vazut!Succese!

  Comentariu de Alex — 26/10/2007 @ 13:38 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: